неділя, 14 червня 2020 р.

Веселий звіринець із пап'є-маше від французьких мисткинь Aude Goalec і Nicole Jacobs





Буває і в найкращих батьків замало сил, щоб займатися з дітьми творчістю. А тут ще й думка може промайнути: нащо ті зусилля? Чи згадає дитина, коли подорослішає, про те, як довгі години займалася чимось творчим із дорослими?



Можливо, й не згадає. Можливо, буде вдячна за гарно проведений час у дитинстві. А може, обере собі творчу професію саме на згадку про щасливі дитячі роки. Скажімо, саме так сталося із сучасними французькими майстринями – сестрами Aude Goalec і Nicole Jacobs.



Разом із мамою в дитинстві дівчата часто створювали різні поробки із пап’є-маше. Уся родина майструвала з цього матеріалу пасхальні яйця, маріонеток і ляльок для ігор. Малі дівчатка раділи тому, які гарні предмети в них виходять.



А вже дорослими, згадуючи про дитячі забавки,вирішили спробувати втілити в життя творчих проєкт – так, саме з пап’є-маше. Умовно сестри назвали свої творіння «веселий звіринець».





Та для звіринцю, як на мене, тут замало екзотичних і просто диких тварин. Із різнобарвного паперу, з етикеток, газет і часописів сестри створюють кумедних і зворушливих півників, курок і курчат, гусей та індичок. Котів і песиків. Корів. А ще – таких звичних диких птахів, яких вистачає і в селах, а деяких можна зустріти й на міських вулицях.




У яскравих, дуже характерних й атмосферних робіт Aude Goalec і Nicole Jacobs вистачає шанувальників і поза межами Франції. 




Сподіваюся, друзі, що й вам ці статуетки сподобають і підіймуть настрій. Гарного дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар