середу, 24 жовтня 2018 р.

Текстильні скульптури райського континенту від австралійської майстрині Annemieke Mein




Ви знаєте, яке творче хобі оберете у свої 74 роки? Я – ні, бо, на жаль, так, як в австралійки Annemieke Mein у мене не вийде ні зараз, ні в такому «дорослому» віці.


Не даремно ж критики називають її роботи «скульптури текстилем». Кропітко, з увагою до всіх деталей, які б зробили честь ученому-натуралізму. Вона створює у своїх панно-колажах образи птахів, звірів і комах, на які так щедрий її рідний континент.


Уже це викликає щире захоплення, але у її творчості є ще кілька «фішок», які забезпечують її роботам постійну увагу глядачів.


Мисткиня не забороняє на виставках торкатися своїх робіт. Навпаки, пропонує на дотик відчути усію ніжність пуху пташеняти чи шовковисту гладкість крил бабки. На її думку, саме це допоможе людям відчути тендітність і красу природи. А отже, і свою відповідальність за світ довкола.

А ще, Annemieke Mein починала з рельєфних робіт, а потім її творіння ускладнились, набули образу тривимірних моделей, які от-от відірвуться від полотна, дозволяючи глядачам роздивитись їх у всіх деталях й оцінити красу справді фантастичних австралійських створінь.


Сама майстриня потрапила в Австралію разом із сім’єю у семирічному віці. Після рідних Нідерландів її зачарувала неймовірна краса природи, її райські кольори та щедрість у квітах і незвичайних тваринах. А от захоплення текстилем прийшло д жінки вже після 30 років. У результаті ж з’являються справжні дива, які заворожують не лише шанувальників Зеленого континенту.

Приємного перегляду робіт Annemieke Mein і гарного вам дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар