пʼятницю, 19 жовтня 2018 р.

Золота кераміка неймовірної майстрині Kay Lynne Sattler




Не все те золото, що блищить. Хто не чув цього мудрого вислову. Та все одно залишаються моменти, коли з’являються запитаня: а раптом?


Скажімо, коли мова йде про творчість сучасної керамістки Kay Lynne Sattler, яка використовує позолоту як завершальний, але дуже важливий штрих для своїх робіт.

Але неперевершеними і дуже характерними її роботи робить не це, а сміливе поєднання глини-полотна, на якому художниця «малює» фарбами і золотом. При цьому особливої вишуканості її роботам додає майстерне поєднання пластичної «живої» форми, кількох геть різних за текстурою матеріалів і вишуканим поєднанням кольорів.


До речі, останнє дозволяє майстрині сміливо гратися зі світлом і при найменшому джерелі освітлення її роботи починають світитися із середини, завдяки чому досягається фантастичний ефект.


Сама Kay Lynne Sattler зазначає, що вже протягом чотирьох десятиліть займається вивченням властивостей глини, фарб і дорогоцінного металу, аби створювати довершені композиції. При цьому, за її словами, світ довкола сприймається нею як річ, священна для споглядання й така, що дарує натхнення.

Приємного перегляду її робіт і гарного настрою, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар