понеділок, 8 жовтня 2018 р.

Тендітні білосніжні роботи української майстрині Дани Ляшко




Для майстрів немає дрібниць чи побутових речей, не вартих уваги. Усе, що навколо нас. Створено задля того, аби робити цей світ прекрасним. Звісно, якщо ці матеріали потраплять у руки справжнім митцям.


От, скажімо, яєчна шкарлупа. Ні, звісно, навесні, перед Великоднем, багато хто згадує, що яйця – то не лише смачний і корисний продукт, але й цілком незлий матеріал для творчості. Хоча зараз існують заготовки для писанок-крашанок із дерева чи й пластмаси, але багато писанкарів – як професіоналів, так і початківців, роблять вибір на користь «справжніх» яєць. Мовляв, такі писанки особливі.


Не сперечатимусь із цією тезою. Тим більше, що зараз мова йде не про традиційний декоративно-прикладний промисел, а про те, що яєчна шкарлупа значно універсальніший матеріал і варто про неї згадувати й в інші пори року.

Принаймні, на думку майстрині з Києва Дани Ляшенко, яка займається різьбленням по яйцям. Варто відзначити, що техніка, яку обрала мисткиня. Не дуже розповсюджена. Почасти через те, що вимагає неабияких зусиль, координації рухів й обережності – один непевний рух, ледь більша чи менша дірочка – і вже нічого не виправити й не переграти.


Тож кожна робота української майстрині, яка надає перевагу рослинним і геометричним орнаментам,інколи таких, що схожі на орнамент вишиванок, займає чимало часу і потребує багато зусиль.

І, на думку багатьох шанувальників творчості Дани Ляшко, її творіння варті таких зусиль. Принаймні, багато відвідувачів із задоволенням заходять на сторінку майстрині: https://www.etsy.com/shop/DreamPresents Зокрема, й для того, аби відстежувати її нові роботи і милуватись ними.


Гарного настрою і вдалого дня, друзі! Сподіваюсь, що вам сподобались незвичайні роботи цієї мисткині.



Немає коментарів:

Дописати коментар