вівторок, 23 жовтня 2018 р.

Неймовірні скульптури німецького майстра Jürgen Lingl-Rebetez




Найцікавіший комплімент вдалій скульптурі, який мені потрапляв на очі в інтернет-просторі, звучав так: «Скульптор – майстер! Це схоже на 3д-малюнок!».
При всій своєрідності такого підходу до оцінки різних видів мистецтв, у принципі було зрозуміло, що хотів сказати коментатор: його захопила деталізація й тонке відчуття кольору, яке митець міг передати в дереві.

Я трохи подумала і вирішила, що воно того не варто, пояснювати, що ці «малюнки»-скульптури створені завдяки бензопилі. Хоча саме це – улюблений інструмент добре знаного багатьма поціновувачами сучасного мистецтва німецького скульптора Jürgen Lingl-Rebetez.


Уже на початку художньої кар’єри, більш ніж 20 років тому, його зацікавила скульптура. А потім він відкрив для себе неймовірні можливості дерева як матеріалу для творчості.

Наступним кроком до сучасної манери творчості став переїзд Jürgen Lingl-Rebetez до Швейцарії. Саме там митець спробував різьбити з дерева бензопилою.


Ні, я не вчепилася у цей факт. Швидше, він нагадує мені про знаменитий метод: взяти кам’яну брилу і відсікти з неї все зайве. Ну, з дерева відсікти «зайве» легше, а це не відміняє того факту, що потім на майстра чекає довга клопітка робота із деталізації і кольорування скульптур.

І що кожна його робота – а це, здебільшого, зображення тварин  птахів, унікальна й передає не лише всі особливості зовнішнього вигляду уявної моделі, але й її характер. Про кожну з йог скульптур можна скласти власну історію.

Тож не дивно, що вони відзначені численними почесними нагородами й захопленими відгуками користувачів інтернету.

Сподіваюся, друзі, що й вам ці скульптури припади до смаку. Гарного настрою!




Немає коментарів:

Дописати коментар