середу, 17 жовтня 2018 р.

Сучасні русалки в гумористичних і ліричних ілюстраціях художниці з Нової Зеландії Laura Bernard




Звісно, трохи дивно згадувати восени про травень, але… Але чому б і ні, якщо мова йде про цікавий творчий проект, пов'язаний із цим місяцем?


Свого часу ілюстратор Tom Bancroft створив проект "MerMay" і запросив взяти у ньому участь усіх охочих. Передати гру слів, присутню в оригіналі, нелегко, тож обмежусь зауваженням, що «may» – «травень», а «mermaid» – англійською значить русалка.


Насправді, суть проекту дуже проста: художникам й ілюстраторам пропонується щодня упродовж травня малювати й викладати до інтернет-простору чергове зображення русалки. При цьому одна з вимог полягає в тому, що кожна русалка має бути оригінальною, 31 копія нікого не влаштує.


Усе інше залежить від фантазії й таланту учасників проекту. Скажімо, художниця-фрілансерка з Нової Зеландії Laura Bernard вирішила взяти участь  у цьому проекті, аби відповісти на запитання: і якою ж має бути сучасна русалка?


Перша відповідь, що напрошується, коли переглядаєш добірку її тематичних робіт: дуже різною! Романтичне зображення русалки як надприродної, страшної і вродливої істоти залишилось у минулому. Тут вони, принаймні деякі, приземлені, а деякі успішно будують повітряні замки чи відгородились книгою від глядачів, не в силах відірватись від захопливої історії. Наші люди, тобто чарівні істоти! Відразу видно.


Приєднуючись до проекту, Laura Bernard мала за мету кинути виклик собі ж й успішно подолати всі труднощі, розвинути креативність, урешті, розважитись, створюючи ілюстрації про цікавих міфічних персонажів.


Але, крім виконання цих завдань, вона змогла створити низку малюнків, вартих уваги, а подекуди – і щирої усмішки. А це вже – чимало.


Гарного дня, друзі, й приємного перегляду її робіт!




Немає коментарів:

Дописати коментар