пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

Птахи зі старих виделок від американського скульптора Matt Wilson




Якщо митець – не лише талановита особистість, але й переконаний еколог, у його розпорядженні чимало способів змінювати світ на краще. Хоч трохи, але зате невпинно.

Скажімо, він може збирати старе залізо й вторсировину й здавати ї у пункт прийому. А може приносити до своєї майстерні, аби створити з неї неймовірні роботи, які викликають щире захоплення в глядачів: а що, з такого непотрібну виростають такі шедеври?

Саме так чинить скульптор із Каліфорнії (США) Matt Wilson. Найулюбленіша тема для його робіт – птахи, яких він створює зі старих виделок, ложок і ножів, щедро додаючи інші металеві вироби, старий дріт тощо.

Matt Wilson запевняє, що критичне оцінювання природних ресурсів його рідного краю – запорука майбутньої гармонії в стосунках людини й природи. А один із шляхів такого відповідального ставлення до природи – переробка старих речей в об’єкти мистецтва, які б милували око й прикрашали життя людей.


А ще, це – своєрідний виклик мистецькому рівню скульптора по залізу. Адже він у своїх роботах прагне до якнайбільш точного відтворення зовнішнього виду птахів так, що завжди можна вгадати породу.

 Серед його творінь – як ті птахи, які можна побачити поблизу його будинку, так і екзотичні. Інколи майстер задля різноманітності створює скульптури риб та інших морських створінь. Та отім знову повертається до зображень представників царства пернатих.


А ще, майстер постійно урізноманітнює техніку: то його птахи стоять на дерев’яній підставці, то схожі на барельєфи, то їхні очі виготовлені зі старих пляшок. Та всіх їх об’єднує мистецьке виконання і краса.

Приємного перегляду робіт Matt Wilson, друзі, та гарного вам дня!



Немає коментарів:

Дописати коментар