четвер, 4 жовтня 2018 р.

Фантастичний і реальний кошачий усесвіт словенської ілюстраторки Bojana Dmitrovsky





Хто в дитинстві не любив малювати? Та ще й таких чудових створінь, як коти? Звісно, певно, є й такі люди, припускаю, що їх навіть не так уже й мало.



Однак багато хто в юному віці із задоволенням зображає все навколо фарбами чи олівцями і при цьому стверджує, що обов’язково стане художником у дорослому віці. Та не завжди дорослі члени родини поділяють цю впевненість юного митця.


А от у родині словенської ілюстратори Bojana Dmitrovsky такі дитячі прагнення зустрічали з розумінням: упродовж трьох поколінь у її сім’ї були художники. Скажімо. прадід свого часу, за сімейними розповідями, розмальовував фрески у маленькій церквиці в Македонії.


Тож рішення художниці пов’язати своє життя з образотворчим мистецтво знайшло підтримку в родині. Щоправда, якийсь час вона присвятила «прикладному» аспекту малювання, ілюструючи проекти й рекламні кампанії у Канаді. Потім – спробувала себе в класичній анімації.


А потім повернулась до рідної Словенії, закінчила факультет образотворчого мистецтва в Белграському університеті, розпочала ілюструвати дитячі книги  у Словенії та Сербії й навіть отримала за це престижну премію.


Та найбільшу славу Bojana Dmitrovsky принесли малюнки до трилогії про кота Вілка, до того ж, вона виступила співавтором цієї книг. Її  дуже виразні, кумедні, а подекуди й ліричні зображення котів причарували читачів далеко за межами рідної країни. 


Як, до речі, й інші ілюстрації: http://bojanadimitrovski.com


Сподіваюся, друзі, що коти, котиська і кішки від Bojana Dmitrovsky не залишать байдужими і вас. Гарного настрою та вдалого дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар