понеділок, 29 жовтня 2018 р.

Фантастичні метелики з текстилю від американської майстрині Yumi Okita





Метелики, як і квіти, завжди актуальні теми для творчості, зокрема для експериментів. Особливо ж, якщо мова про мистецькі витвори, вони ваблять яскравими кольорами і незвичайними візерунками зір узимку. Але й восени теж мають всі шанси сподобатись глядачам і забезпечити гарний настрій під час милування ними.


Особливо, якщо морва йде про новий і несподіваний погляд на цих прекрасних і тендітних створінь. І саме такими дивно-прекрасними вони виглядають у творчості художниці по текстилю Yumi Okita із США.



Можливо, тут відіграє роль японське коріння мисткині із вмінням мешканців цієї країни милуватися природою, вбачаючи красу всесвіту у кожній дрібниці. А можливо, просто її прагнення поділитися зі світом своїм захопленням чарівними створіннями і талантом найбільшого художника – природи, та, водночас, творче переосмислити цю красу.


Та вбудь-якому випадку, Yumi Okita створює дивовижних у своїй красі комах із текстилю. Деякі її роботи – майже в «натуральний» розмір, на кілька сантиметрів. А деякі – розміром із долоню.



При цьому достовірні деталі майстерно поєднуються із елементами вигадки.  А за кожною новою роботою – поєднання кількох технік: вишивки, ручного розпису, плетіння крючком.


У творчості майстрині чимало прихильників з усього світу. Сподіваюся, друзі, що й вам споглядання робіт Yumi Okita підійме настрій. Гарного дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар