середу, 10 жовтня 2018 р.

Різьблені паперові шедеври американської майстрині Suzy Taylor




У звичайних білих аркушах паперу, ледь прикриті буденністю, причаїлися чари. Такий собі виклик творчим особистостям, спокуса безмежжям варіантів того, що можна зробити з білим прямокутником.

Ну, гаразд, не тільки з білим, зараз майстрам доступне усе веселкове різнобарв’я. І не лише веселкове. Але ефект неймовірних можливостей із творення (ледь не написала нових світів) чудових робіт залишається той самий.

Інакше як пояснити, що майстрів з усього світу так приваблюють можливості паперового моделювання чи, скажімо, різьблення із паперу?

Не менш цікава загадка пов’язана зі здатністю митця проявити свою особливість у вже добре відомій техніці. Скажімо, тим. Хто знайомий із роботами майстрині Suzy Taylor, відразу видно її творчий почерк серед, скажімо, добірки сучасних майстрів у жанрі різьблення на папері (на жаль, чудове у своїй виразності слово витинанки має трохи інше значення. Тож користуємося стандартним терміном).

Майстриня свідомо вдається до візуального ускладнення робіт, користуючись при цьому лише олівцем для намітки контурів і добре заточеним канцелярським ножиком.

Її тварини, предмети побуту, містичні картинки й пейзажі не лише майстерно вирізані з величезною увагою до деталей, але й ніби складаються із геометричних чи рослинних візерунків. У результаті кожна робота Suzy Taylor, зазвичай – різьблення з білого аркуша, розміщене на кольоровому фоні, – набуває особливої виразності й має власний настрій.

То чи диво, що її творчість знаходить усе більше прихильників в інтернет-просторі? Сподіваюся, друзі, що й вам сподобаються роботи майстрині і забезпечать вам гарний настрій!



Немає коментарів:

Дописати коментар