понеділок, 15 жовтня 2018 р.

Чудове живе каміння в роботах італійської художниці Ernestina Gallina





Каміння, трохи акрилової фарби, дуже багато натхнення – і, цілком можливо, якщо це саме «ваше» мистецтво, ви подаруєте глядачам радість. Як і собі, звісно.
Принаймні, саме так трапилось із італійською художницею-самоукою Ernestina Gallina. Справа в тому, що аби зрозуміти, яка саме художня техніка «її», мисткині знадобився час, а ще – щасливий випадок.



Ще дівчинкою вона любила малювати, як, зрештою, і багато її ровесників. Однак у родині її мистецькі вправи не мали особливо підтримки. Малу так і не віддали у художню школу. Коли ж мова заходила про її майбутнє, то слово «художниця» не фігурувало серед її можливих професій.


У результаті Ernestina Gallina дорослою працювала в бібліотеці, а малювання перетворила на хобі. Й одного разу випадково, принаймні, так стверджує вона сама, натрапила в книгозбірні на книгу, присвячену техніці розпису каміння.



Прочитане зацікавило її, тож художниця вирішила спробувати й собі розписувати каміння. А темою для своїх робіт вона обрала тварин і птахів. У результаті в 1996 році вона ухвалила рішення перетворити захоплення на постійну роботу. І як показав досвід, зробила правильний вибір.


Її роботи представлені у приватних колекціях та на багатьох тематичних виставках. Із 2006 року, за її сприяння, існує Клуб любителів розпису каміння: «(Rock Painting Club Italia on Yahoo Groups».



Більше про творчість мисткині можна дізнатися на її сторінці у Фейсбук: https://www.facebook.com/ernestina.gallina


Нехай милування її роботами підійме вам настрій, друзі! Гарного дня!








Немає коментарів:

Дописати коментар