середу, 31 жовтня 2018 р.

Квіткові фейшн-ілюстрації від сінгапурської художниці Grace Ciao





Усе більше фейшн-ілюстраторів не обмежуються нарисами традиційними техніками в зображенні одягу.


Вони надають перевагу не ледь наміченим нарисам силуетів, акцентуючи увагу на одязі, а створюють «повноцінні» малюнки, де образи жінок і чоловіків індивідуалізовані, мають свій характер і настрій.


Що ж до зображень одягу, то для них усе частіше використають незвичайні матеріали – їжу, предмети побуту, листя, квіти, кору дерев тощо. Чи будуть потім ці творчі пошуки втілені у життя? Можливо, деякі елементи, які можна було б накреслити й олівцем чи намалювати аквареллю.


То чому ж використовувати такі непрості для роботи матеріали? На це питання. Почасти, дає відповідь молода сінгапурська художниця Grace Ciao. Вона щиро зізнається, що кожне створене з квіткових пелюсток плаття для неї – вихід із зон комфорту. Й попри розповсюджену зараз думку, що це – чудово, їй такі спроби даються нелегко.

Але сама художниця переконана, що результат того вартий: щоразу вона розширює обрії, вчиться чогось нового, а ще – відчуває радість від творчості.


Головне для неї структура й колір пелюсток квітів, саме завдяки їхнім особливостям вона створює нові образи, які починаються з одягу.

А ще, роздивляючись роботи Grace Ciao цікаво спостерігати за зміною її ставлення до власних робіт, аз новими смисловими акцентами. Спершу це були сміливі експерименти із формою й кольором, але, за своєю суттю, залишалися саме фен-ілюстраціями.

Та поступово її малюнки стали сюжетними, герої збагатилися емоціями, за ними цікаво спостерігати й неважко вигадати історію за кожною її роботою.

Тож чи диво, що аудиторія поціновувачів її малюнків весь час зростає? Сподіваюся, друзі, що й вам буде цікаво познайомитися з її творчістю. Гарного вам дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар