четвер, 25 жовтня 2018 р.

Світ щасливих котів та їх власниць від французької художниці Nicole Avezard





Сьогодні, в п’ятницю, до ранкової кави у нас віртуальним смаколиком стану малюнки французької художниці Nicole Avezard.



Цю художницю відрізняють інколи їдке, а інколи досить доброзичливе почуття гумору, вміння посміятись над світом і собою, любов до поп-арту, а ще… до котів.


У результаті цього доста оригінального і складного коктейлю у неї вийшло створити власний світ, у якому деякі критики вбачають ознаки сюрреалізму,а дехто з глядачок – гімн бодіпозитиву й любителькам котів, ну й самим котам, звісно.



Я б ставилась до таких заяв із певною обережністю, ну, хіба що крім останньої: у художниці вийшло створити свій власний, позитивний і яскраво-наївний, мов дитячий малюнок, світ, де чудово ведеться котам та їхнім господаркам (і не тільки, звісно, зустрічаються й інші тварини, але коти поза конкуренцією).



Що ж до закидів у немодельній зовнішності її героїнь, то тут Nicole Avezard лише потискає плечима. Вона зовсім не має на меті образити якусь категорію людей за зовнішнім виглядом (чого тільки користувачам інтернету інколи не спадає на думку!).



Просто вона створює казку, де панує добра погода, пейзажі схожі на сновидіння і мешкають щасливі люди і звірі. І часто споглядання цих ілюстрацій викликають щирі добрі посмішки. Для багатьох цього досить, особливо у котопятницю. А вгодити всім не ставить собі за мету жоден художник чи художниця.


Сподіваюся, друзі, що вам роботи художниці сподобалися, і зичу від усього серця гарного дня!



Немає коментарів:

Дописати коментар