неділю, 21 жовтня 2018 р.

Переплетення фарб і ниток у дивовижних роботах англійськоїм художниці Karen Grenfell





Про майстерну вишивку можна почути, що вона скидається на намальовану картину. А ось чи буде доречною така похвала, коли йдеться про роботи англійської художниці Karen Grenfell вирішувати вам. Але питання у цьому випакду неоднозначне. 


Справа в тому, що професійна художниця,чиї твори виставлені в багатьох художніх галереях та присутні в приватних колекціях, довгий час надавала перевагу акриловим фарбам. А потім захопилась вишивкою.



У вишивці її вабили свої закони поєднання кольорів, текстура тканини й різниця результатів у взаємодії з нитками й мазками пензликами. А найбільш захоплююча мить у малюванні для мисткині – нанести бризки фарби на папір чи полотно й захоплено спостерігати як кольорові плями змінюють контур і взаємодіють між собою.




У результаті вона поєднала ці дві техніки малюючи й вишиваючи на одному полотні. Більше того, за її зізнанням, вона так звикла до оригінальної техніки, що власні картини без вишивки здаються їй недовершеними.



Karen Grenfell працює в унікальному стилі, який вдосконалює щоразу, коли береться до нової роботи. При цьому вона керується принципом, що художник повинен бути безстрашним, порушувати правила, не порівнювати себе та свої роботи з іншими, не боятися помилок і вчитися на них. Лише за цих умов, на її думку, митець зможе вдосконалювати свій хист.



Роботи художниці мають чимало шанувальників в інтернет-просторі. Сподіваюся, друзі, що вони сподобаються і вам. Гарного дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар