понеділок, 22 жовтня 2018 р.

Такі тендітні й справжні світи від угорського майстра мініатюри Peter Csakvari





Ми з вами, друзі, вже згадували, смакуючи віртуальну каву, про мініатюрні світи угорського митця Peter Csakvari, який уже більш ніж два роки працює над втіленням у життя проекту «Tiny Wasteland». Проект триває, тож можна звернутися до нього.



Майстер розміщує крихітних пластикових чоловічків серед звичайних предметів побуту. І раптом предмети, які щодня потрапляють на очі, перетворюються на вдалі декорації для побутових, романтичних, кумедних чи драматичних сценок.


І справа не лише в тому, що в митця добре розвинута увага, що дозволяє йому побачити в буденності щось незвичне, варте того, щоб поділитися ним із глядачами. Тут мало гострого ока й вміння працювати із фотокамерою, тут не завадить вміння глянути на світ під несподіваним кутом зору.


«А все так банально починалось…». Ну, будемо чесними, не так уже й банально. Peter Csakvari працював фуд-фотографом, намагаючись своїми світлинами передати красу продуктів. І перші сценки із його малками виникли саме на кухні. Ой, які ж драми та пригоди розігрувались серед кухонного начиння та предметів побуту!



Але час йшов. Проект «Tiny Wasteland» тривав і переставав бути простою забавкою. Тим більше, що у незвичайних фотографій знаходилось все більше шанувальників в інтерет-просторі.


Й кухня стала затісною. Його малюки опинилися на вулиці, серед природи. І водночас їхнє життя не менш насичене, сповнене пристрастями й подіями і в кімнатах, де є гігантські речі. Але нема самих гігантів-людей. Ну, крім того, який показує їхнє життя іншим через фотооб’єктив.



Не варто думати, що це робиться лише для того, щоб потішити чиюсь цікавість. Фотограф водночас підкреслює, що деякі «патери» поведінки, емоції й прагнення не залежать від зовнішніх причин.


Приємного милування роботою Peter Csakvari, друзі, та гарного вам дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар