вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Дерев'яне мереживо квітів від англійської скульпторки Joey Richardson




Здавалося б, у сучасному мистецтві стереотипи мали б залишитись далеко позаду. А ні, дехто із шанувальників творчості англійської скульпторки Joey Richardson у своїх захопленнях прохоплюється про віртуозне володіння різцем і знанням токарської справи як про «нежіноче» захоплення.

Та це не завадило майстрині із дитинства, яке пройшло на поодинокій фермі, посеред лісу в Лінкольнширі, захоплюватися деревом як неймовірним за своїми можливостями матеріалом. Вона й зараз переконує, що дерево – неймовірний у своїй красі дар природи. Й радіє, що може, завдяки роботі із цим матеріалом, привносити у життя людей частку краси й природи.

Сама вона зазначає, що ще в дитинстві навчилася вбачати в кожній травинці, квітці чи дереві розповідь про безупинні й прекрасні зміни в природі. Тож коли стала старшою, то розпочала творити, аби передати це відчуття іншим.

Певно, вже у перших її роботах було щось особливе, бо компанія Worshipful Company of Turners виділила їй стипендію на навчання. А на початку 2000-х рр. компанія Carpenters підтримала її в прагненні оволодіти токарним навичками в США. Зараз коло замкнулося: сама Joey Richardson проводить майстер-класи для охочих оволодіти нелегким, але захопливим ремеслом скульптора по дереву.

Та головне, що вона створює з дерева мереживні вази, чайники, настінні годинники й декоративні панно. При цьому головний мотив її творчості – неймовірно тонко відтворені фантастичні квіти й метелики.

Для посилення ефекту вона розписує свої роботи акриловим фарбами, намагаючись обрати природні кольорі. Поєднання простоти й вишуканості в її роботах завойовує все нових прихильників з усіх куточків світу.

Приємного перегляду робіт Joey Richardson та гарного дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар