вівторок, 14 березня 2017 р.

Дракони теж мають право на свободу від стереотипів! Милуємося дотепними замальовками від Brian Kesinger





Перш за все хочу попросити вибачення у тих моїх друзів, які люблять драконів і вважають їх граційними смертельно небезпечними хижаками. Тобто у тих, для кого дракон – не надто вдалий об’єкт для сміху.

Якщо чесно, то я теж, десь на споді душі вважають, що дракони – то гарно і навіть дуже. Звісно, якщо вони – по той бік екрану комп’ютера чи кінотеатру чи на сторінках книжки. Зустрітися з ними у реальності не маю жодного бажання.

Але руйнування стереотипів я люблю ще більше. Тож  не змогла пройти повз «драконячу» підбірку американського ілюстратора й аніматора Brian Kesinger.
Можливо, ви чули це ім’я: у 18 років Brian Kesinger став наймолодшим аніматором славнозвісної студії Walt Disney. Перераховувати список його премій і нагород надто довго. Скажу лише, що він – «батько» леді Вікторії та восьминога Отто. Для поціновувачів анімації цієї рекомендації цілком досить.

А крім восьминогів, принаймні намальованих, художник палко любить і драконів. «Як правило, драконів зображають злими істотами, які здатні лише зберігати скарби, але я прагнув зруйнувати ці стереотипи й заглибитись у різноманітні характери кожного персонажа. Що ж до стилістики цих малюнків, то я хотів використати старовинні класичні ілюстрації, ніби вони були замальовані в якомусь щоденнику мандрівника-пошуковця». Певно, в цьому випадку йдеться про те, що мандрівник жив у ті часи, коли лінькуваті картографи позначали на «білих плямах»: «Тут мешкають дракони!», – у щирому переконанні, що  майбутні  власники карт повірять їм на слово.


Але, якщо чесно, то художнику цілком вдалося наділити драконів індивідуальностями. Над цим зображенням читача я навіть трохи розчулилась. Ви тільки-но уявіть: яким страшним трилером виглядає славнозвісний «Гоббіт» із точки зору драконів! Ну так, смок не був взірцем, хоча хтозна, наскільки таку поведінку засуджують самі дракони. Але така смерть від стріли людини! Та ще й через віроломну «підставу» нахабнуватого низькорослика…

А цей красень, який так полюбляє активні ігри на свіжому повітрі,викликає посмішку. І водночас легке занепокоєння: скакалку то гарно закріпили? Чи доведеться почуватися незручно, вибачаючись через випадково зруйновану башту?

Одним словом (швидше двома), приємного милування!

Немає коментарів:

Дописати коментар