понеділок, 20 березня 2017 р.

Дерева-кульбабки в'єтнамського художника Vu Cong Dien, які приносять радість





Зараз надто часто вживають вираз: «Я – художник, я так бачу!» – в іронічному контексті. Але ж правда полягає в тому, що митці здатні бачити світ інакшим, зі своєї власної точки зору. Ще й при цьому, спасибі їм., ділитися результатами того споглядання з тими, хто поруч. І з тими, хто на іншому краю земної кулі, теж.


 

Ось і на картинах молодого в’єтнамського художника Vu Cong Dien дерева схожі на кульбабки. Ну. де ви можете побачити такі? Хіба що уві сні. А при тому його фантастичні пейзажі при першому  ж погляді видаються дивно знайомими. 

Так і хочеться повернутися до них знову, вгледітися, ніби запитуючи себе: а точно не був у цьому чарівному, сповненому мрій і спокою, місці?

Схоже, така реакція на творчість митця не лише у мене. Художник лише в 2005 році закінчив університет зображального мистецтва в Ханої. А його роботи знайомі публіці лише кілька років. Та незвичайні поєднання кольорів і  неймовірні пейзажі приваблюють не лише «звичайних» глядачів, але й експертів. Його роботи можна побачити в галереях Лондона, Сінгапура, Токіо, у Фінляндії та Бельгії. І це, звісно, крім тих виставок, які походять в його рідній країні.

Vu Cong Dien продовжує створювати свій дивний світ, а кульбабкові дерева приносять радість усе новим глядачам.

Приємного вам милування, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар