неділя, 19 березня 2017 р.

Теплі ілюстрації від україно-англійської художниці Elina Ellis




Бувають особливі малюнки – прості, наївні навіть для ілюстрацій до дитячої книги. Але такі чисті й позитивні, що при погляді на них на губах мимохіть з’являється усмішка.

Саме до таких «вітаміном гарного настрою», на мою думку, належать малюнки Elina Ellis. Це – художниця з Великобританії (із м. Корнвелла). Хоча… можна трохи займуся чітерством через те, що сьогодні понеділок, початок нового тижня, день нелегкий і все таке інше?

Справа в тому, що я давно вирішила  у своїх постах вказувати країну, де художник живе зараз, на момент творчості. Бо інакше не так легко інколи з’ясувати, якої національності його чи її вважати, у наш час глобалізації. 

Але пані Еліна народилась в Україні, більше того, в моєму рідному Запоріжжі. Тож можна я напишу, що вона трохи й український ілюстратор?  Бо своїми кумедними малюнками мала Еля смішила однокласників ще в школі, і  перші гроші за свої ілюстрації вона почала заробляти ще до отримання атестата про середню освіту. І університет закінчила вітчизняний.

Це вже потім переїхала до Англії, почала працювати в архітектурній галузі. Потім стала дизайнером інтер’єрів. А потім трапився випадок, який так часто зустрічається у казках, а інколи – й у житті. Їй запропонували спробувати свої сили в оздоблені ілюстраціями дитячих казок, бо на видавця велике враження справили кумедні малюнки, подаровані художницею друзям.  Тепер вона спеціалізується на ілюстраціях до дитячих книжок, створюючи затишні яскраві та ніжні світи.

Приємного перегляду, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар