субота, 25 березня 2017 р.

Мальований щоденник про пса Тобі від британського художника Stephen Hanson





Коти, звісно, чарівні створіння, але то вони самі переконані, що світ створений задля того, щоб їм було де жити. Ми ж, люди, маємо бути справедливими. І визнавати, що інші тварини бувають дуже симпатичними й позитивними. Не лише в житті, але й на малюнках.

От сьогодні, не те, щоб на противагу, а в доповнення до котиків-щоп’ятниці  хочу відрекомендувати вам одного з найвідоміших в англомовному світі мальованих песиків. 

Знайомтесь: Тобі. Не простий, а дуже таємничий пес. Його таємниця полягає в тому, що британський художник Stephen Hanson вперто не зізнається, чи це створіння щовечора терпляче, чи й не дуже, чекає під дверима в коридорі, коли ж повернеться господар. Чи «мешкає» лише в його уяві та в планшеті художника.

Так, саме в планшеті. Stephen Hanson малює вже 30 років. Довгий час він дотримувався традиційних технік зображального мистецтва. А зараз поєднує в своїй роботі «віртуальні» та «реальні» можливості малювання. Він малює свої ілюстрації від руки, але не на аркуші, а на планшеті, де встановлена спеціальна програма для імітації «ручної» творчості. 

У сіті добре знані його ілюстрації дитячих книжок, зокрема тих, які написав Роальд Даль. Він сам вигадує дитячі оповідання і сам зображає їхніх героїв. А ще, ви могли не чути раніше його ім’я, але досить велика ймовірність, що вам відомі мультфільми, до створення яких він доклав руку як аніматор. Серед найвідоміших його анімаційних проектів – «Секретна служба Санта Клауса» та «Гидкий я».

Як бачимо, при такому напруженому графіку у майстра не так уже й багато часу залишається на малювання «для себе». Але коли таке знаходиться, він вимальовує далі історію Тобі – звичайнісінького, аж ніяк не суперпса, при погляді на якого хочеться посміхнутися. Хай інколи ледь сумно. Нічого, такі посмішки теж потрібні. 

А пес цей, якщо його й не існує, просто мусив бути вигаданим.Аби кожен власник пса пізнаві у ньому вого улюбленця, і неважливо, якої той насправід породи. В кожному песикові є трохи від такого-от Тобі. Хоча б інколи.

Гарного вам перегляду малюнків, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар