пʼятниця, 3 березня 2017 р.

Радість і дива на цілий рік від крихітних чоловічків Ikawa Hiroko







Якби мова йшла про європейського художника, то я б мала сумніви, як назвати створінь його уяви: гноми? Але ж де бороди? І хіба гноми витрачають час на розваги замість того, аби здобувати золото, самоцвіти, залізо (що а деяких обставин, хоча б під час битви, цінується аж ніяк не менше золота) та інші корисні копалини? 

Ельфи? Якщо вірити Джону Дж.Р. Толкіну, то ельфи аж ніяк не крихітні милі створіння .І зі зростом у них усе гаразд, і зворушливими язик не повертається назвати – певно. Інстинкт самозбереження спрацьовує. Чарівні, прекрасні, неймовірні  – так, зворушливі – аж ніяк. Тож краще не згадувати їх у цьому контексті.

Малюки? Це відсилання до «Пригод Незнайки» Миколи Носова. І не сказати, щоб світ там, попри його цікавість,  був аж таким добрим: як не у віслюка перетворять, так на Місяць відправлять, боротися із капіталізмом.

Крихітки?.. Ну, якось і засолодко. Тому й зупинилась на «крихітні чоловічки». Справа в тому, що я так вільно підшуковувала назву через певний брак інформації.
На жаль, про Ikawa Hiroko з Японії дуже мало інформації навіть у світовій інтернет-мережі, яка нібито повинна знати все. Тож кожен називає цих персонажів на власний розсуд.


А прихильників у них чимало: схоже, ці ілюстрації дуже сприяють гарному настрою. Сподіваюся, що ці ілюстрації сподобаються і вам, нагадавши, що перша весняна субота – то чудовий день, де є місце для доброї казки та приємних див.

Тож гарних весняних вихідних, радості й натхнення вам, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар