середа, 29 березня 2017 р.

Домашні улюбленці на кінчиках пальців від американської майстрині Kerri Pajutee







«Усе, що йде від серця, досягає серця», – переконана американська майстриня Kerri Pajutee.

Не хочеться вдаватися до збитих до своєї вона вкладає душу. Але те, що вона виготовляє свої мініатюрні іграшки з любов’ю і що їм не бракує прихильників у всьому світі – то доведені факти. Цілком можливо, що взаємопов’язані.

І справді лише уявіть собі, з якими масштабами доводиться мати справу художниці (а її більш ніж заслужено можна назвати і так, адже всі ескізи до своїх робіт вона виготовляє власноруч), коли вона терпляче працює з полімерною глиною, шерстю, мохером, шовком та пір’ям, виготовляючи чергового звіра чи пташку, які цілком затишно почували б себе в наперстку.

А починалося все. як і заведено в гарних казках, де щодня відбуваються дива, ген-ген давно. 

Ну, не будемо ображати творця. Не так уже й давно, десятиріччя три тому. У п'ятнадцять років Kerri Pajutee подарували мішок глини для її вправ у ролі скульптора. У мить дарування вона не відчула, що це і є її покликання, надмірного ентузіазму глина. Від якої залишається стільки бруду, у підлітка не викликала.

Але її справді захопила можливість виліплювати міні-подоби живих істот. Терпляче, у відсутності інтернету та спеціальної літератури, найдавнішим науковим методом – методом проб і помилок – вона опановувала справу всього свого життя.

Зараз її роботи виставлені в постійних експозиціях престижних галерей, їх із задоволенням купують колекціонери, а численні шанувальники із задоволенім милуються черговим її творінням.

Приємного перегляду зображень її робіт!

Немає коментарів:

Дописати коментар