середа, 1 березня 2017 р.

Усміхнена казка про старість від американської майстрині Annie Wahl






На сьогодні багато майстрів у всьому світі працюють із полімерною глиною. Справді, це чудовий матеріал, який дозволяє втілювати у життя різноманітні фантазії та створювати несподівані іграшки, що мають власний характер. Аби лише вистачало отих самих фантазій. 

Та американській майстрині Annie Wahl фантазії точно не браку. Що вона стане творчою особистістю визнавала ще в дитинстві дівчинки вся її велика дружна родина, усі члени якої любили  Анну. Тож вибір спершу в коледжі, а потім – і в університеті спеціальностей. Пов’язаних із мистецтвом, нікого не здивував. І, звісно, паралельно з навчання, як то і личить молодій обдарованій особистості, Annie Wahl шукала щось «стовідсотково її», би припало до душі та захопило, подарувало радість їй самій та людям. 

«Її» виявилися кумедні фігурки з полімерної глини, які вона почала майструвати, коли сиділа вдома зі своїми двома дітьми. Інколи при першому погляді не так легко сказати, хто перед тобою. Можливо, це – усміхнені, радісні жінки і чоловіки «немолодого» віку, які мають на пенсії багато часу, виростили дітей, заробили гроші, не втратили любові до життя та бажання займатися улюбленою справою. Чи – ельфи та феї, якщо на мить уявити, що ці чарівні непосидючі створіння теж мають пенсійний вік. Ті веж точно під час «пенсії» відмовляються сидіти на «домашньому» листку і в'язати шкарпетки із павутиння. 


Але інколи не варто ставити такі запитання. Доста поглянути на ці чудові створіння, посміхнутися вигадливості авторки та її світлому й радісному сприйняттю світу. І побажати, аби всі знайомі й незнайомі зустрічали старість у доброму здорові, із невтраченим почуттям гумору і при гарних статках. Бо врешті, за таких умов, це –не найгірший період життя.

Гарного перегляду, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар