понеділок, 13 березня 2017 р.

Актуальність календаря, якому вже півстоліття. І через ілюстрації Mabel Lucie Attwell - також





Не будемо розмінюватися на банальності, що життя – то коло. Більше того, втримаємося від розумних думок про циклічність усього довкола. 

Тож без урочистого вступу згадаємо по календарі 1967 року, коли більшості із вас, друзі, ще й на світі не було. Чому саме про такий, хм, хай буде вінтажний перепис місяців і днів тижнів?


Бо, по-перше, у нього дати і дні тижня цілком збігаються із нинішнім, 2017 роком. Хоча це не заклик почати нишпорити на старовинних горищах чи у підвалах, аби зекономити на новому календарі. Хоча б тому. що пізнувато посеред березня підшукувати новий календар.

Але якщо цей календар не абстрактний, а проілюстрований чудовою англійською художницею Mabel Lucie Attwell, то він вартий уваги і без отакого прикладного значення.

Манера її малюнків дуже впізнавана: виразна, світла, здатна викликати усмішку і в серйозного глядача, з увагою до деталей. Не лише у Великобританії, а й далеко за її межами дітлахи із задоволенням розглядають видання «Пригод Аліси в Дивокраї», «Казок Матінки Гуски», «Пітера Пена та Венді» й багатьох інших казок, прикрашених малюнками Mabel Lucie Attwell.

Тож і цей календар свого часу користувався неабиякою популярністю серед шанувальників  її творчості.

Роздруковувати її малюнки і використовувати задля обліку часу не пропоную. А от помилуватися малюнками та посміхнутися веселим віршатам – чом би й ні?
Гарного перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар