середа, 15 березня 2017 р.

Слони та носороги з тканини у квіточку - неймовірні роботи Sophie Standing





У розповідях про багатьох митців можна побачити фразу, що його (чи її надихають) пейзажі рідного краю. «Ох і банальність!» - може скривитися шанувальник оригінальних думок. Але інколи банальність буває чистою правдою.


Наприклад, чудова сучасна художниця Sophie Standing стверджує, що її надихають пейзажі за вікном. Щоправда, потрібно уточнити, що ті пейзажі – екзотичні для більшості європейців. Бо хоч митець і народилася в Англії. Але у 2003 році переїхала до Південноафриканської республіки, а зараз мешкає у Кенії.
На її роботах – африканські краєвиди та тварини. І хай хто скаже, що Африка така неймовірна країна, що гарантовано дарує натхнення! Бо там, де інші прибульці бачать розбиті дороги, пил, спеку й москітів, художниця бачить казку. І як і більшість людей, щиро закоханих у життя, з радістю тою казкою ділиться з тими, хто поруч.

А ще, для втілення своїх творчих ідей вона обрала незвичайний спосіб, створюючи складні колажі зі шматочків тканини. Якщо ж треба вдатися до дрібних витончених деталей, то їй на допомогу приходить швацька машинка. Завдяки ній, художниця додає до своїх робіт останні штрихи яскравими нитками.

До речі, свого часу в Ліверпульському університеті її навчили працювати з деревом, металом, керамікою та текстилем. Після цього вона спробувала себе у дуже різноманітних творчих професіях – проектувала вітражі, моделювала вечірні сукні, створювала ескізи керамічних виробів… А коли спробувала працювати із текстилем, то збагнула, що це – саме «її» справа, те, що вона так довго шукала. О, ледь не забула! Вона ще і вправний флорист. Можливо, саме любов до квітів спонукає її використовувати в багатьох роботах тканини із квітами, що ще більш підсилює їхній святково-фантастичний колорит.

А ще, на її картинах часто можна побачити тварин і птахів, яки із кожним роком стає все менше. Африка – дуже  щедра земля, але людству саме час похопитися і почати дбати про природу, яку бездумно знищували століттями.

Твори Sophie Standing можна знайти серед експонатів багатьох престижних виставок, у них багато прихильників. Щиро сподіваюсь, що вони сподобалися і вам та надихнули на продуктивну роботу!

Немає коментарів:

Дописати коментар