понеділок, 4 червня 2018 р.

Птахи й мандри, які можна спробувати на смак: незвичайний фуд-арт аргентинської майстрині Anna Keville Joyce





Здавалося б, чи потрібне творче хобі тій, у кого сама професія – творча й повна несподіванок? А як же «відпочинок – найкраща зміна діяльності»? Ну, тут хай  обирає для себе.

А от ілюстраторка й фуд-стиліст американського походження Anna Keville Joyce, яка зараз живе в Буенос-Айресі (Аргентина) щиро переконана, що творчості забагато не буває.


За «основною» роботою вона – позаштатний ілюстратор та фуд-стиліст, чиї поради використовують для фотографій їжі, так і під час зйомок фільмів. А у вільний час. якого, здавалося б, не так і багато, вона створює цікавезні художні композиції із їжі. При чому її правило – використовувати для своїх робіт винятково «їстівні» компоненти.

Початок цієї історії  досить сумний. На жаль, наші домашні улюблені живуть до гіркого мало. Першу серію своїх творчих робіт «A Tribute to Budgie» Anna Keville Joyce створила на пам'ять про улюбленого папужку.


Витончене фламінго із фруктів, велемудра сова із рису й локшини, невеличка пташина із шматочків моркви – усі вони настільки сподобалися публіці, що це надихнуло авторку на подальший пошук, експерименти й нові теми.

За словами самої майстрині, кожна її фуд-робота – то результат напруженої праці6 вона старанно обдумує композицію, прагне уявити структуру малюнку, відповідально підходить до вибору матеріалів. При чому щоразу доводиться закупати більше продуктів, аби використати шматочки із найвдалішим відтінком потрібного кольору. Потім – розміщує на тарелі чи іншій кухонній поверхні починаю із продуктів, які можуть трохи почекати й завершаючи найніжнішими, які не мають втратити свіжіть до фотографування.


І в результаті отримує чергову композицію, яка подобається численним прихильникам майстрині в інтернеті.

Сподіваюся, друзі, що роботи Anna Keville Joyce «смакуватимуть» і вам! Гарного дня!







Немає коментарів:

Дописати коментар