суботу, 30 червня 2018 р.

Геометрія міфологічного реалізму: фантастичні картини художника Neil Simone








Навіть якщо художник обрав для себе жанр гіперреалізму, все одно на полотні чи аркуші паперу – не відбиток реальності, а погляд на світ крізь магічну призму, ту саму, яку ще називають талантом.




А вже якщо художник свідомо вдався до того, що в літературі іменують магічним реалізмом… У цьому випадку бувають несподівані, до запаморочення голови, й настільки ж талановиті речі. Скажімо, якщо мова йде про творчість сучасного британського художника Neil Simone.





При першому знайомстві з його роботами багато глядачів «купуються» на їх своєрідність, вважають, що це – «картини про картини» у рамках пейзажу. Але. якщо придивитись пильніше, то стає зрозуміло, що в його творчості немає чіткої межі між реальністю й вигадкою.




До речі. сам Neil Simone стверджує, що цінність його полотен – саме у відсутності чіткої межі між фантазією й реалістичним зображенням.





«Я малюю світ саме таким, яким бачу. Світ у вимірі тіней, форм, протилежностей і кордонів, що постійно змінюються», – зазначає митець. Хтозна, наскільки у такому зізнанні метафоричності, а скільки – чистісінької правди.




Однак на багатьох прихильників його творчості нереалістичні роботи не лише справляють заворожуюче враження, але й викликають прагнення випробувати і свої творчі здібності.




Щиро сподіваюсь,  що перегляд картин як не підштовхне вас, друзі, просто зараз взятися до улюбленого хобі, так подарує гарний настрій. 







Немає коментарів:

Дописати коментар