понеділок, 11 червня 2018 р.

Дорогоцінне сяйво квітів: незвична творчість Rie Okitsu з Японії





Квіти – це втілення краси. Людство настільки щиро заворожене їх тендітністю й бездоганним підбором кольорів і відтінків, що прагне увіковічнити їх на полотні чи на фотографії. Інколи на світ з’являються справжні шедеври, часто – із серпанком легкого смутку. Бо ж неважко здогадатися, що вік казкових «моделей» – недовго.

Як це прагнення поєднується із бажання зривати квіти і ставити їх у вази, вкорочуючи і так недовгий вік рослин, пояснити важко. Але зараз ми розмірковуємо не про закони логіки.


Чомусь ідея тендітності і швидкоплинності краси приваблює багатьох митців з Японії. Знову й знову її піднімають сучасні митці, дехто йде слідами майстрів давнини, дехто – користується для увіковіченням розквіту квітів сучасною технологією.


А от для майстра Rie Okitsu характерний незвичайний погляд на справу. Проект «Квіти не в’януть» стрімко набуває популярності в Японії.


Ні, квіти й гілля не засовують у «звичайні» лампочки .просто таку дещо несподівану форму надають «вазам-капсулам». Або ж, як їх ще називають, «лампам-акваріумам».


 Завдяки спеціальній рідині, у яку занурюють бутони й квіти, що вже розпустилися, їхні пелюстки зберігають свіжий вигляд, яскравість чи, навпаки. пастельну ніжність кольорів. А  ще видається. що вони сяють крізь скло. Мов дорогоцінні камені.


У творчості Rie Okitsu знаходиться все більше прихильників.

Сподіваюся, що й вам, друзі, було цікаво поглянути на його роботи. Гарного дня!







Немає коментарів:

Дописати коментар