неділю, 24 червня 2018 р.

Краса світу в намистинках: неймовірні роботи японського митця Gen Masunaga






Певно, більшості із нас доводилось чути розповсюджену метафору, що у краплі води відбивається цілий усесвіт. Як і будь-яка метафора, вона інколи перестає бути лише вдалим поетичним образом і стає дуже схожою на правду. А бува, що трансформується при цьому геть несподівано.


Скажімо, у випадку, коли йдеться про творчість сучасного японського митця Gen Masunaga. Тільки у його випадку «дзеркалом» для світу стають не краплі, а намистинки. 




Він виготовляє чудові мініатюри, здебільшого, використовуючи природні мотиви – морські, лісові, квіткові тощо. 


Здавалося б, при цьому можна легко піддатися спокусі самокопіювання, відтворюючи найвдаліші теми. Та кожна його робота не лише дуже гарна, але й оригінальна. Тим і подобається численним шанувальникам його творчості, яких чимало й поза межами Японії.



А ще, якщо чесно, мене приваблює в його роботах те, що це – чудовий привід спростувати тезу, що творчі здібності – то прерогатива людей із гуманітарним складом розуму. Gen Masunaga – доктор наук. Він закінчив Вищу школу науки й техніки в Окінаві. Потім був лектором в Університеті Рюкю.


А ось у 2007 році вирішив присвятити себе улюбленому хобі й цього ж року створив першу повномасштабну серію намистинок-шарів, об’єднаних спільною темою. А вже наступного року вів семінари, навчаючи секретам лепмворка усіх охочих.


На цьому майстер не збирається зупинятися, постійно вдосконалюючи техніку й радуючи своїх численних прихильників.


Приємного перегляду його робіт і гарного вам дня, друзі!








Немає коментарів:

Дописати коментар