понеділок, 18 червня 2018 р.

Творення міфів від українського скульптора Олега Пінчука





Роботи українського скульптора Олега Пінчука, здебільшого, не залишають байдужим нікого з глядачів. Найчастіше про них кажуть, що вони заворожують, затягують до якого міфологічного простору, де живуть і взаємодію дивні істоти, створені вмілими руками й бурхливою уявою митця.



Інколи, щоправда, таке трактування подається без захоплення, однак, найголовніше, що ці невеличкі скульптури викликають щирі емоції, прагнення або щоб їх взяли до рук, відчули під пальцями фактуру, або бажання ніколи їх не бачити.



Мистецтвознавці відносять стиль майстра до фьюжен – створення нового шляхом змішування старого, створення неймовірних та водночас дуже переконливих комбінацій.



Майстер працює, насамперед, із формою, фактурою, лініями й силуетом своїх творінь. Поєднання нових комбінацій і є основою згаданого вище «ефекту чарів».


Водночас не менше значення для розуміння його творчості несе художній замисел. Неймовірні й разом із тим дуже пізнавані скульптури ніби запрошують глядача до чарівної казки Можливо, там, у казковому світі, на героїв чекають небезпеки, але точно немає місця для нудьги.



У творчості Олега Пінчука багато прихильників. Сподіваюся, що його роботи зацікавлять і вас. Гарного дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар