неділю, 10 червня 2018 р.

Конверти " з досвідом" замість полотна: незвичайний проект Mark Powell







Чи ви пам’ятаєте, коли востаннє отримували поштового листа? Звісно, йдеться не про черговий е-мейл, а про паперовий, написаний ручкою-олівцем-маркером, можливо, прикрашений замальовками «від руки», у конверті з маркою? І, як зрозуміло із запитання, мова не йде про офіційне повідомлення від якоїсь установи чи рекламу, а  про індивідуальний лист?




Такі листи стають усе більшою рідкістю в нашому світі, який безперервно пришвидшується. А вже ті листи. Які були написані десятиріччя тому, потрапляють або у розряд мотлоху, або ж, навпаки, в антикваріатну рідкість.




А в останньому випадку вони цілком можуть послугувати для натхнення сучасним митцям. Так, художник із Лондона Mark Powell зачарований красою старовинних конвертів – із сургучевим печатками, старими марками, адресами, за якими зараз, можливо, живуть зовсім інші люди. 




Тож і обрав їх «полотнами» для моїх робіт, а з інструментів – лише кулькову ручку чорного чи синього кольору. У нього є кілька тематичних серій, починаючи від птахів і звірів і завершуючи портретами. Й останнім часом саме до портретів звертається художник.




Я, поки робила підбірку його робіт, встигла прочитати кілька зовсім різних відгуків. Від: круто! Незвичайно! Чого я до цього недодумався? – до: ну. несподівано… Але чого не зображати привабливих облич? Який сенс у страшних малюнках?




Мені ці малюнки, позбавлені лоску, інколи підкреслено реалістичні чи й трохи шаржовані, не видаються страшними. Навпаки, приваблює вміння художника передати характер кожного моделі. Та й здається цілком зрозумілим, що на зістареному папері проступають обличчя, змережені зморшками віку й досвіду. Та, звісно, кожен має право на свою точку зору.




А в інтернет-просторі Mark Powell має чимало прихильників. Можливо, його роботи зацікавлять і вас.




Гарного дня, друзі!







Немає коментарів:

Дописати коментар