середу, 13 червня 2018 р.

Небо замість скетчбука - несподівані замальовки хмар від художника Martín Feijoo





Для того, аби милуватись хмарками й вбачати в них несподівані й часто кумедні фігури не обов’язково мати мистецькі здібності. Урешті, більшість і нас у дитинстві бачили в небі «суперменів», «драконів» чи якісь дивні обличчя. А дехто не втратив цю здатність і в дорослому віці.


А ось щоб перетворити таке «хобі» на мистецький проект треба вже докласти певних зусиль. Що і зробив і зробив сучасний  мадридський художник Martín Feijoo.

Його проект дуже простий по суті: накладання контурного малюнка на світлини реальних пейзажів переважно неба із хмарками – і ось, уже маємо цікаві ілюстрації, виконані в дещо іронічно-коміксовому й у добре пізнаваному стилі. Справді, хіба не цікаво зафіксувати, як у небі «хазяйнує» «тиранозавр» чи неквапом пливе зображення Чарльза Дарвіна?


Звісно, багато хто з інтернет-користувачів стверджує, що цей проект – не мистецтво, адже втнути таке зможе кожен. І Martín Feijoo охоче погоджується з такою точкою зору. Однак він йде далі і закликає як суворих критиків, так і шанувальників, справді спробувати самим намалювати хмарки і. взагалі, робити побільше замальовок. На його думку, це – один із простих способів навчитися помічати. Наскільки гарний і незвичний світ довкола нас.

Сподіваюся. що споглядання його робіт підійме вам настрій, друзі, та стане початком гарного дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар