четвер, 28 червня 2018 р.

Страви, що перетворюються в котів: гумористичні ілюстрації Samantha Moore





«Ви не любите котів?! – Та то ви просто не вмієте їх правильно готувати!» – цей бородатий жарт згадався мені при спогляданні нових робіт англійської ілюстаторки й аніматорки Samantha Moore.


Відразу хочу уточнити: Боже збав, я не пропоную готувати котів. Навпаки, щиро зичу усій кошачій братії довгих років життя, доброго здоров’я та чудових господарів… Ем, тобто наївних, але добрих людей, корі з якогось два вважають, що це коти – їхні домашні улюбленці, але не забувають не лише вчасно й смачно годувати їх, але й правильно гладити й гратися. 


І Samantha Moore теж не збирається шкодити котиськам. Вона – палка котолюбителька. А трохи хуліганський проект виник із бажання поєднати приємні для художниці речі. Так, майстриня любить не лише котиків, але й їжу. І не соромиться повідомити про це в інстаграмі, що якраз свідчить про не лише добрий гумор, але й розважливість мисткині.


Вона пропонує явити глядачам, к може бачити світ такий палкий шанувальник чи шанувальниця котячого племені, який вбачає риси котячих навіть у побутових речах. Чи, скажімо, в улюблених стравах.


А оскільки відомо, що коти легко можуть набирати подоби будь-якої геометричної фігури, не надто переймаючись, чи відповідає таке перетворення законам фізики, то місія видається не такою вже й нездійсненною. Варто лише глянути на своє захоплення кулінаріє та котами із здоровою іронією.


У проекту Samantha Moore чимало прихильників. Сподіваюся, друзі, що й у вас її кумедні ілюстрації викличуть щирі усмішки.





Немає коментарів:

Дописати коментар