середу, 27 червня 2018 р.

Казковий світ київського художника Слави Займака







Аби створити справді гарну картину, потрібен талант, як головний інгредієнт успіху. А ще – терпіння і прагнення до досконалості. А ще – бажання розповісти глядачам щось справді важливе. 


А як же фарби і пензлі? Ну, що й казати, цілком незле мати їх при собі. Але можна, а бажання, вдатися до іншої, геть несподіваної техніки чи й узагалі винайти свою власну. Саме так вчинив київський художник Слава Займак.



Для створення чергової роботи йому потрібні акрил, гарячий клей, кісточки кавуна, висушене листя, вишні, луска риби і ще багато інших природних матеріалів і спеціальна горілка.


У результаті на полотні розквітає дивне плетиво кольорових ліній, яке, здається, рухається, виходить за рамки малюнку, надає картині об’єму й спонукає глядачів вглядатися у роботу, аби від слідкувати: чи справді он та лінія ледь ворухнулася, чи то оптична ілюзія?


Якби художник був схильний до більш темної палітри кольорів чи до  інших, тривожних, сюжетів, можна було б згадати про неспокій від «зустрічі» з містикою. А так усі роботи працюють на основне завдання художника: створити у глядачів святковий настрій. запросити їх до казкового світу.


У робіт Слави Займака чимало прихильників. Сподіваюся, друзі, що його картини не залишать байдужими й вас.




Немає коментарів:

Дописати коментар