четвер, 14 червня 2018 р.

Літо, сповнене квітів і котів, від американської ілюстраторки Jane Maday








Червневий ранок п’ятниці – чудовий час, аби милуватися картинками з котиками й кошенятами. Хоча я отак зопалу не пригадаю дня тижня й пори року, коли мені не було б цікаво глянути на такі малюнки. Та недарма ж кажуть, що помірність – одна із великих чеснот. Саме тому, напевне, й вигадали таке явище, як котопятниці.





Сьогодні ми милуватимемося котами усіх кольорів і розмірів, але незмінно симпатичних і середньо-пухнастих від американської художниці-ілюстраторки англійського походження Jane Maday. 





У наш вік глобалізації я не завжди вважаю за необхідне вказувати, де саме народився черговий художник чи художниця. Але у цьому випадку деталь досить цікава: хоча мисткиня разом із родиною переїхала до Америки у чотирирічному віці вона до цього часу із задоволенням буває в Англії та стверджує, що саме ці поїздки надихають її на творчість. До того ж, в Англії існує власна анімалістична художня школа, яка не зовсім чужа авторці.





Хоча, будемо відверті, її чудові ілюстрації, перш за все, справляють враження дуже симпатичних листівок. І це – не дивина. Адже Jane Maday почала працювати ілюстратором у 14-річному віці ілюстратором в Університеті Флориди. А здобувши ступінь бакалавра в школи мистецтва й дизайну Рінглінг, довгі роки працювала дизайнером у фірмі, що займається виготовленням поштових листівок.
Крім того, вона – авторка популярної книги про те, як малювати тварин, на її рахунку десятки проілюстрованих дитячих книжок, сотні – поштових листівок і навіть розроблений дизайн колекційних прикрас.








На сьогодні вона мешкає в Колорадо, піклується про дітей, онуків, дім і домашніх улюбленців. А вільний час продовжує присвячувати малюванню. Її роботи, найчастіше присвячені домашнім тваринам, а серед улюбленців – коти, адже саме вони привносять у життя затишок.







Приємного малювання роботами Jane Maday і гарного завершення робочого тижня!








Немає коментарів:

Дописати коментар