четвер, 13 грудня 2018 р.

Санта Клаус, олені й коти - чудові різдвяні листівки від американської художниці Donna Race




«А хто-хто Миколая любить?...» А також Санта Клауса та інші національні модифікації цього щедрого на подарунки й гарний настрій та дива  чарівного персонажа.


Бо ми пам’ятаємо, що от-от у великій кількості на підвіконні, за відсутністю камінів, з’являться чобітки від тих, хто переконаний, що увесь рік вели себе чемно. І сьогоднішні малюнки – саме про це.

Однак тут мушу трохи відступити від святкової розповіді про талановиту американську художницю Donna Race й наголосити: кошенята, коти і кішки – то не дарунки!


Категорично не рекомендується саджати їх у мішки чи чобітки чи приносити малим на свята без згоди батьків. Краще, щоб та згода була письмовою та з підписами. Дуже-дуже категорично.

Бо коти, в ідеалі, то члени родини, яких ніхто не просить мити посуд чи купити хліба, але які вміють створювати особливу атмосферу затишного дому однією своєю присутністю. Хвилинка повчання завершилась. Переходимо до чудових святкових малюнків.

Я добре розумію прагнення професійної ілюстраторки із 35-річним стажем Donna Race прикрасити новорічні малюнки котиками. Санта, сніговими, ялинки – то чудово. Але якщо до такої компанії додати ще кошенят і цуценят, то листівка буде гарантовано викликати світлу усмішку.


До речі, я зараз не сміюся, це – справді чудова художниця, яка вміє глянути на звичний сюжет під нетривіальним кутом зору. І всі тварини на її малюнках чудові – кожен зі своїм характером, створені з увагою до дрібниць і динамічно вписані в казковий простір.


А на гарні малюнки тварин, звісно, й на котів теж, я ладна дивитися у будь-яку пору року. Але наприкінці року хочеться «зайвий» раз глянути на щось чарівно-казкове, а отже, новорічне. І, звісно, на честь, п’ятниці, із котиками. А так, на сайті художниці: https://www.donnarace.com багато прекрасного.

Гарного вам настрою, друзі, та чудового дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар