пʼятницю, 7 грудня 2018 р.

Дивовижні іграшки від американської майстрині Cindee Moyer







Іграшки, в які ми грали в дитинстві, часто згадуються крізь певний чарівний флер. І не завжди тому, що «колись трава була зеленішою, дерева – вищими, люди – добрішими, а казка очікувала за кожним кутом». Інколи такі напівзабуті цяцьки мають особливе значення й для дорослих, і навіть зберігають крихту магії – тієї, що привноситься в побутові речі дбайливими руками творця.



Саме так трапилося із дитячими іграшками американської скульпторки Cindee Moyer. Її мама колись вирізала для доні ляльок із паперу, й дівчинці ті іграшки здавалися чудовими.



Настільки, що коли вона стала дорослою й вирішила присвятити своє життя творчості, то за стилістикою нагадують ті самі витончені паперові ляльки, хоча й створені з текстилю й паперклею.



І саме ця витонченість, відкритість, емоційність кожної роботи, як і майстерність у підборі чистих кольорів, різноманітних стилів і поз приваблюють все більше інтернет-користувачів до творчості  Cindee Moyer.



Та вистачає у неї шанувальників і в «офф-лайні». Скажімо, її роботи виставлені в Американському національному музеї лялькового мистецтва, а це – неабиякий знак якості.




Приємного перегляду робіт майстрині та гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар