четвер, 27 грудня 2018 р.

Казкова реальність зими (і трохи котиків) від американської художниці Robin Moline




Остання п’ятниця місяця. Та що там – остання п’ятниця року! От тут би відірватися і напоститися котиків донесхочу.


Та, певно на мене впливає нарешті снігова погода чи передчуття свят, тож я пішла на певний компроміс і звернулася до творчості сучасної американської художниці Robin Moline. Ні, у цієї мисткині вистачає котиків. До того ж, дуже яскравих із добре вираженими характерами, бо в неї пі носом є «моделі» для спостереження.


Наприкінці 90-х рр.. минулого століття вона та її чоловік – теж ілюстратор Леланд Кладерман перенесли свої мистецькі студії та перевезли домашніх улюбленців у сільську місцевість дуже гарної річкової долини р. Санта-Круз.


Саме тому художниця чудово знає. як саме поводять себе щасливі коти у сільських умовах. А ще – має невичерпне джерело натхнення в місцевих пейзажах.


І відома вона, здебільшого, завдяки пейзажам. Цілком можливо, що в інтернет-мережі вам траплялися її зимові ілюстрації – яскраві, виконані акриловими фарбами, такі, що надають зимі передчуття святковості, навіть інколи не використовуючи атрибутів зимових свят.


А якщо вже йдеться про атрибути, то свята у малюнках Robin Moline виходять саме казкоі6 неважливо, чи існують насправді такі затишні селища й містечка, занесені снігом, ніби самою природою призначені для зимових розваг чи неквапних спогадів про літо – кому що до душі. Головне, що такі-от куточки «буденної казковості» мають існувати і робити цей світ кращим.


Тож приємного перегляду робіт Robin Moline і гарного передноворічного настрою, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар