вівторок, 25 грудня 2018 р.

Такий красивий й унікальний ляльковий світ американської майстрині Maggie Iacono




Ляльки американської майстрині Maggie Iacono добре відомі серед дорослих шанувальників, із тих, хто об’єднується у міжнародні спільноти, аби похизуватись своїм новими придбаннями та влаштовує фото сети авторських ляльок.


Ні, я щиро переконана, що ці чудові іграшкові створіння щиро подобаються й дітлахам, але ціни у них саме як у дорослих колекційних витворів, тож ними швидше милуються ніж дають у руки активній малечі.


При цьому можна сказати, що ці ляльки – справді унікальні, виготовлені із пресованої шерсті, вони неймовірно рухливі для ляльок: навіть у пальцях рук є шарніри, що дозволяє власникам вільно змінювати позу чи «давати» їм у руки нові речі. Обличчя розроблені за авторською технологією, волосся – натуральне чи з найякіснішого мохеру.



Ще й нема серед них двох однакових, бо авторка найбільше цінує можливість творити,імпровізувати, створювати власний створювати. Одним словом, лялечки! У найкращому сенсі цього слова.


А ще, діяльність фірми Maggie Iacono (http://maggiemadedolls.com/home.php) на сьогодні – це історія успіху, яка почалася досить буденно. Свого часу вчителька, сидячи вдома з нещодавно народженою першою дитиною, вирішила спробувати зробити перших, ганчір’яних, ляльок. Ними зацікавились на місцевій виставці народних ремесел. Тож майстриня зрозуміла, що це – можливість привнести в будні творчість і водночас заробити трохи грошей у перервах між домашніми клопотами.


Її першим робочим містом стало улюблене крісло, де вона могла згорнутися в клубочок, фантазувати, творити, а за потреби – швидко згорнути всю працю в невеличку коробку і повернутися до неї тоді. коли всі домашні заснуть.



Потім, коли майстерність її виросла, її почали дратувати пласкі обличчя ганчір’яних ляльок. Тож методом проб і помилок вона вийшла на техніку скульптури обличчя із додаванням фетру. І в результаті досягла того. що її стали виглядати «живими».


А потім її ляльками зацікавились, її стали запрошувати брати участь у виставках, потім хобі остаточно перетворилось на родинний бізнес, до якого примкнув її чоловік. Спільно вони розробили технологію, яка дозволяла надавати лялькам різних поз, що відповідало прагненню майстрині й зробило її вироби особливими.


Але, крім успіху, Maggie Iacono високо цінує можливість займатися улюбленою справою і стверджує, що секрет щастя – саме в цьому.


Приємного перегляду робіт мисткині й гарного дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар