суботу, 8 грудня 2018 р.

Різдвяний всесвіт канадського художника Stewart Sherwood




Друга неділя грудня. Хто не пам’ятає нав’язливої мелодії зі старовинної реклами: «свято наближається, свято наближається!», – той чи та щасливі. Але під Новий рік і Різдво бувають дива: навіть в рекламі інколи міститься правдива інформація. Свято таки наближається.


Тож саме час згадати про те, що адвент триває. А тому саме час згадати якісь різдвяні історії про дива й про все приємне, святкове й миле.

Скажімо, біографія канадського митця Stewart Sherwood цілком може бути помаркована як правдива різдвяна історія. Тому що не всім художникам-самоукам, навіть дуже здібним, до снаги опанувати на високому рівні техніку роботи масляними фарбами, акрилом, аквареллю, пастеллю, гуашшю… і це ще не повний перелік його досягнень!




І навіть не всім справді талановитим і різноплановим художникам таланить здобути визнання на рівні всієї країни. По-перше, він відомий як портретист багатьох відомих особистостей: папи Іоанна-Павла ІІ, президентів Джона Ф Кенеді та Анвара Сандата.

По-друге, саме його обрали для розробки золотих пам’ятних монет, приурочених до дня заснування Монреаля, два монети до Олімпійських ігор 1996 р. та срібний долар до100-ліття від заснування Кубка Стенлі професійного хокею.


А ще, крім серйозних робіт, Stewart Sherwood - відмоий творець мальованих казкових світів дитинства. Він не втратив здатності дивитися навколо ясним дитячим поглядом, дивуватися буденності й сприймати як належне дива.



Саме тому його Санта Клауси, іграшкові ведмедики, сніговими, діти й їхні батьки, вбрані в строї 19 століття, виглядають такими радісними, щасливими й… справжніми.

Так і хочеться побажати їм щасливих зимовим свят і змислитись: а що можна зробити, аби й у нас і в тих, хто поруч, зима була щедрою на гарні миті?

Приємного перегляду робіт художника й гарного дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар