пʼятницю, 28 грудня 2018 р.

Зимові спогади на картинах американської художниці Kathy Glasnap





Картини американської художниці-самоуки Kathy Glasnapздебільшого, зимові пейзажі, виконані у м’яких світлих тонах з яскравими червоними нотками користуються неабиякою популярністю не лише на її батьківщині, але й поза межами.

Не менш цінуються й листівки за її роботами, виготовлені конгрев ним тисненням. Це – особлива техніка, під час якої на картоні послідовно робитися відбитки двома гарячими штампами, завдяки чому виходило багатошарове рельєфне зображення. На листівках мисткині конкретна біла рамка органічно доповнює білосніжний пейзаж, зливаючись із ним в одне ціле.

Я обрала саме її роботи в передноворічний час не лише через їхню різдвяну трохи ностальгійну тематику, але й через історію самої художниці, яка цілком могла б стати основою сценарію різдвяного фільму.

Свого часу Kathy Glasnap гарно навчалася в школі, її оцінки давали право вступити до коледжу й дівчина хотіла зробити вибір на користь художнього навчання. та батько наполіг, щоб донька йшла не вчитися, а працювати. Тож вона влаштувалась в арт-крамницю, присвячуючи весь вільний час  самостійному опануванню живопису.


У 1972 році вона вирішила круто змінити життя – переїхала до Флориди, почала активно брати участь у мистецьких виставках. А на початку 90-х рр. їй пощастило: мисткиня виставила на фестивалі мистецтв картину – червону птаху «Фреда» на фоні зимового пейзажу.

У цей час Федерація дикої природи готувала національну виставку й її представники шукали картину, яка б могла стати символом заходу. Вони випадково натрапили на «Фреда», який і став потрібним їм символом. А ще – талісманом художниці й її впевненістю, що вона обрала правильний шлях.


Приємного перегляду робіт Kathy Glasnap й успішного просування до мрій, друзі!




2 коментарі:

  1. Очень нежные, не вертся, что самоучка

    ВідповістиВидалити
  2. Да, Вы правы, работы замечательные. Хотя о Kathy Glasnap везде говорится как о самоучке без профильного образования, она очень талантлива, да и многие годы упорного занятия любимым делом много стоят.

    ВідповістиВидалити