понеділок, 3 грудня 2018 р.

Яєчна шкарлупа замість полотна: незвичайні картини турецької художниці Süreyya Noyan




У Древньому Римі вважали, що все починається від яйця. Це якщо вірити крилатому виразу «ad ovo». Ну, сюди можна ще й додати кілька згадок про яйце як основу всесвіту в деяких старовинних релігіях.


Але це й справді буде задалеко від основного предмету сьогоднішньої розмови – від незвичайної техніки творчості турецької художниці Süreyya Noyan. Їй для створення її тендітних і дуже гарних робіт. Що миттєво привертають до себе увагу, потрібні тонкі пензлики, фарби, гелеві ручки і так, яйця. Тобто яєчні шкарлупки, які вона використовує замість полотна.


При цьому мисткиня бере за основу для своїх творів не зовнішню, а внутрішню сторону шкарлупи. тож «полотно» має незвично-випуклу форму. І в результаті навіть знайомі зображення у її виконанні виглядають інколи дуже несподівано.


Вона «спеціалізується» на копіях на шкарлупках відомих шедеврів живопису. А також – на створені міських пейзажів, звичних для Туреччини, але казкових для глядачів з інших країн.


Художниця постійно експериментує із технікою і вдосконалює її. Краще з її творчістю можна ознайомитись на сторінці Süreyya Noyan у Фейсбук: https://www.facebook.com/sureyya.noyan


Сподіваюся друзі, що вам, як і багатьом іншим глядачам, сподобаються ці незвичайні роботи. Гарного вам дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар