понеділок, 10 грудня 2018 р.

Наївно-світлі кам'яні картини італійської майстрині Michela Bufalini






Наївне мистецтво має досить давні традиції й виникло в колі людей, які чудово вміли малювати, знали, як це робити «правильно» й «академічно» і намагалися не застосовувати ці знання, аби створити щось світле, без скованості, в народному стилі й так. «наївно».


При всіх видозмінах в мистецтві в ХХ столітті, а може, й почасти завдяки ним, цілком інтерес до творчості митців, що обрали такий стиль, ніколи не згасав. Хоча й інколи супроводжувався репліками, що глядач зможе скопіювати однією лівою чи правою оце-от усе.


Скопіювати, певно, можна, хоча будь-яка копія гірша за оригіналу. Та чи передасть таке копіювання усю чистоту й нештучність, скажімо, кам’яних портретів і пейзажів італійської майстрині Michela Bufalini?


Яка, до речі, перед тим, як присвятити себе творчості, отримала спеціалізовану художню освіту, встигла попрацювати художнім дизайнером і навіть очолювала власну студію. Тож у її «дитячих» роботах немає випадкових деталей і кольорів. Вона чітко знає, як усе те спрацьовує й яке враження справляє на публіку.


Та при цьому викладені камінцями і вифарбовані яскравими барвами пейзажі, натюрморти і портрети Michela Bufalini мають свій характер, вони часто викликають усмішку й усі запам’ятовуються. Як щось цікаве, незвичне й оригінальне.


У її робіт – чимало шанувальників, тож сподіваюся, що вони сподобаються і вам, друзі. Приємного перегляду!





Немає коментарів:

Дописати коментар