вівторок, 18 грудня 2018 р.

Мініатюрні, яскраві й творчі світи у фотографії бразильського митця Renan Viana







Передноворічне прибирання – то не та тема, про яку варто нагадувати господиням за два тижня до кінця року, ще й серед робочого тижня. Але чому бути – тому не минути. А якщо ще й згадати про надпопулярну теорію із позитивним мисленням й відому примовку, що нема такого злого, аби не повернуло на добре… то варто спробувати і в цьому прибиранні знайти щось гарне.



Звісно, я не буду запевняти, що комусь пощастить відшукати щось неймовірне й цінне зі скарбів пра-пращурів. А от побажати, аби з вами трапилась історія, схожа на випадок із бразильським фотографом Renan Viana, – чому б і ні?



Одного разу йому цілком випадково потрапила на очі таємнича й нікому не потрібна коробка на горищі. А в ній – усіма забуті мініатюрні фігурки людей з якихсь конструкторів. Чи не вперше фотомитець придивився до них не просто як до закинутих іграшок, а як до чогось незвичного, був вражений їхньою деталізацією та майстерно вловленими позами, які натякали, що ці крихітні люди ведуть активне й творче життя.



А якщо спробувати створити декорації – світ, у якому б и такі крихітки почували себе комфортно,світ, що підходить їм за розміром. І водночас не є точною копією «великого» світу, бо для декорацій використовують побутові предмети?  Ця думка, а потім і перша вдала спроба призвели до того, що Renan Viana щиро захопився мініатюрами.



А виставка, присвячена крихітним людям, зацікавила глядачів не менше, якщо не більше, ніж інші його проекти. Тож він продовжив створювати все нові фотоетюди, використовуючи продукти й побутові речі. На його фото малюки не лише займаються активними видами спорту. Але й працюють, кохають, приділяють увагу родині, мандрам чи творчості.



Сподіваюся, друзі, ці яскраві мініатюрні й такі впізнавані світи не залишать байдужими і вас. Гарного дня та чудового настрою!





Немає коментарів:

Дописати коментар