понеділок, 17 грудня 2018 р.

Дивовижні світи японського скульптора Takanori Aiba




Багато митців свідомо чи й не свідомо прагнуть будувати власні всесвіти, користуючись для цього інколи досить несподіваними засобами.

Так, японський скульптор Takanori Aiba не став винятком: його роботи – то неймовірно деталізоване поєднання «звичайного» моделювання, візуальної головоломки, створення простору лабіринту й… бансаю.

Що головне в його композиції – багатоповерхові будівлі, що рвучко тягнуться до неба? Пейзажі, дбайливо зібрані із зображень скель, маяків, моря й дерев? Відчуття що це – не просто майстерно створені моделі, а домівки для крихітних чарівних істот? Чи гармонійне поєднання усіх вказаних складників?


Так само, як сплелися в його творчості згадки про дитинство, коли він створював хатинки на деревах, досвід роботи ілюстратором й архітектором у дорослому віці, захоплення створенням візуальних головоломок тощо.

У результаті багатогодинної клопіткої роботи Takanori Aiba створює шматочки казкової реальності, де бансаї поєднуються з дивовижними архітектурними будівлями.


А відчуття дива та захоплення його майстерністю й любов’ю до обраної справи знаходять творчості митця все більше прихильників. Їх гостинно зустрічають на численних інтернет-сторінках, присвячених незвичайним роботам майстра. Скажімо, за посиланням: http://www.tokyogoodidea.com/galleries/

Приємного перегляду робіт майстра та гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар