суботу, 1 грудня 2018 р.

Святковий добрий світ Різдва від іспанської ілюстраторки Lisi Martin




Із першою неділею зими будьте здорові, друзі! Так, календар у мене не зламався і я пам’ятаю, що Різдва ще три повних тижні.


Але, по-перше, Різдвяний адвент уже цілком можна відзначати. А по-друге, мені необхідно трохи святкового настрою. Бо це – чудова вітамінка, яка надає сил, аби глянути реальності в очі й робити все, щоб вона стала хоч трохи кращою.


І саме такий святковий і тепло-затишний, попри перші зимові примхи погоди, настрій у мене створюють чудові роботи іспанської художниці й ілюстраторки Lisi Martin. У неї чимало чудових творчих проекті, але найбільш популярні її різдвяні листівки. Цілком можливо, що ви зустрічали її на простора інтернету, тільки не знали, хто їхня авторка.

Особисто мене ці роботи чарують саме своєю чистотою й наївністю, теплом і тим, що авторці вдалося створити справді казковий світ Різдвяного позачасся. Не важливо, який рік на календарі і що там, за межами малюнків – хмарочоси чи крихітні будиночки.


Це – світлий всесвіт дитинства, що завмер у радісно-чарівному передчутті свята, а найголовніший дорослий – Санта Клаус, який завжди на боці дітей і може захистити їх від усього  зла (це якщо згадати Житіє Святого Миколая й порятунок ним дітей, а не товстуна в червоному жупанцю, створеному на догоду рекламі у ХХ столітті, але навіть видозмінений персонаж залишається добрим і таким, що любить усіх дітей).

Тож нехай нам ці чудові листівки Lisi Martin не лише підіймуть настрій, але й нагадають про тих, хто поруч і хто чекає на свято. На те чудове свято, яке ми обов’язково зробимо всі разом.



Немає коментарів:

Дописати коментар