суботу, 25 липня 2020 р.

Прекрасні картини японського 80-річного художника Tatsuo Horiuchi, створені в програмі Excel






Після виходу на пенсію японський митець Tatsuo Horiuchi вирішив відшукати собі нове хобі. До того ж, поставився до своїх художніх спроб дуже відповідально.


Він не лише вирішив малювати для власного задоволення. Також художник поставив собі за мету за 10 років досягти успіху. Цей термін завершився в 2010 році. Однак у таких суворих вимогах не було потреби. Уже в 2006 році під час конкурсу Autoshape він здобув перемогу. Це стало початком його успішної кар’єри: кілька робіт майстра навіть придбав Музей сучасного мистецтва в Гумма (Японія).

Цим же зацікавили глядачів і знавців живопису цифрові роботи майстра, якому в цьому році виповнилося 80? Крім власне поваги до людини, яка у поважному віці ризикнула спробувати себе в мистецтві й досягнув успіху?



Бо усіх вразив незвичайний підхід до вибору творчого інструменту: зазвичай, у цифровому живописі використовують програми на кшталт Paint. А от Tatsuo Horiuchi вирішив, що в Excel цілком досить інструментів, аби створювати картини в цій програмі.


Працювати відразу над усією картиною неможливо: надто багато воно важить. Окремий фрагмент може «потягти» на 300 Мб. Після збереження в форматі jpg його роботи виглядають «справжніми» картинами.



Серед популярних тем його робіт – пейзажі, інколи доповнені жіночими фігурами в традиційних японських строях.



Приємного перегляду робі Tatsuo Horiuchi, друзі, та гарного вам дня!







Немає коментарів:

Дописати коментар