середу, 1 липня 2020 р.

Краєвиди раю в картинах американського художник Dale Terbush




Уже кілька десятиліть американський художник Dale Terbush створює картини раю.


Звісно, сам художник саме так не атрибутує свої творіння. Однак для митця, що народився в 1948 році в Сполучених Штатах Америки, дуже незвичайно обрати темою пасторальні пейзажі.



І саме про райські краєвиди часто говорять шанувальники його творчості. Можливо, тому що гори, ліси, ріки й водоспади на цих картинах – незвичайні, написані в романтизованій манері й водночас не скидаються на який реальний пейзаж.


Хоча так, у творчості Dale Terbush чимало прекрасних картин, написаних у м’якій манері, із розсіяним світлом і акварельними відтінками кольорів.



Однак є й серед робіт художника є більш яскраві й насичені кольорами, різкими масками, незвичайними ракурсами. Тут теж нема фігур людей чи тварин, лише краєвиди. Однак тут ніби от-от має щось відбутись. Когось це приваблю, когось – насторожує.


Та що цікаво, якщо розглядати роботи майстра послідовно, то перед очима глядачів розгортається цілий усесвіт – незвичайний, однак дуже переконливий. Впевнена, що серед глядачів обов’язково знайдуться ті, хто захотів би якби не опинитись у такому світі назавжди, так хоч побувати там деякий час, відпочивши душею.



Приємного перегляду робіт Dale Terbush і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар