четвер, 16 липня 2020 р.

Затишний і теплий світ у котомалюнках корейської художниці Limduey




Часто буває, що коти й кішки виступають пухнастими й дуже милими (чи не дуже, але все одно улюбленими) музами для творців. Принаймні, багато художників, які спеціалізуються на котомалюнках, мають домашніх улюбленців, які надихають їх своєю грацією та кумедними витівками.


А якщо таких муз – аж п’ять? У цьому місці може бути дивовижно різноманітна реакція від досвідчених котовласників: від «о, суперово! Коти – то щастя!» до «боже збав, за що?!».


Та думаю, що корейська художниця й власниця п’яти котів Limduey ближча у своїх думках до першого варіанта. Її коти – здебільшого, всі п’ять, якщо хтось не заховався так, що й сама мисткиня його не бачить, знову і знову з’являються на все нових затишних і світлих ілюстраціях.


На перший погляд, вони ведуть звичайний спосіб життя доглянутий і задоволених собою домашніх улюбленців: сплять, бавляться, гуляють дахами, виявляють підвищену зацікавленість акваріумом чи ховаються так, що найдосвідченіші майстри камуфляжу можуть позаздрити.


Та інколи на ілюстраціях Limduey зображені фантастичні світи, де котики стають морськими в прямому сенсі слова й із задоволенням катаються на дельфінах. Є в неї і прекрасна, однак сумна, до щему в грудях, картина про тих домашніх улюбленців, які «пішли на райдугу». Їм там добре, а власники завчасно знали, що котячий вік – короткий, однак…


Та більшість робіт художниці викликають задумливу усмішку. Більше по її творчість можна дізнатися на інстаграм-сторінці: https://www.instagram.com/limduey/



Приємного перегляду робіт художниці Limduey та гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар