середу, 29 липня 2020 р.

Елегантна повсякденність у роботах французької ілюстраторки Sophie Griotto




Фейшн-ілюстрації – особливий вид малюнку, де на перший план мали б виходити сукні. Інший одяг, аксесуари… А люди, за законами цього жанру, цілком можуть бути схематичними й скидатися на манекенів.



Однак, значно цікавіше, коли митець чи мисткиня не вдовольняються такою схематичністю й ілюстрації стають не лише відбитками модних тенденцій, а чимось значно більшим.

Наприклад, розповіддю про життя жінок у сучасному місті. Саме цій темі присвячені роботи французької художниці Sophie Griotto. Її героїні – сильні, стильні й незалежні. Саме такі, якими уявляють француженок у їхній рідній країні та поза її межами.


Недаремно ж її роботи часто з’являються у французьких глянцевих журналах як ілюстрації до різних статей. І при цьому, що не менш цінно, її героїні не просто модні – вони індивідуальні.



Вони не позують, а живуть звичайним життям: працюють, дбають про своїх малюків, зустрічаються з подругами, милуються прекрасними краєвидами, мріють, сумують і радіють життю…


Певно, саме ця можливість побачити зрозумілі й близькі кожній глядачці відчуття на її ілюстраціях й приваблює до її робіт увагу численних шанувальниць.



Сподіваюся, друзі. що й вам сподобаються малюнки Sophie Griotto. Гарного дня всім!





Немає коментарів:

Дописати коментар